Sidebar

19
Pon, Velj

Tvrtka Violeta postaje regionalni lider u sve većem broju segmenata tržišta. Prema novim informacijama, Violeta je lani stekla znatan udjel u Sloveniji kada je riječ o proizvodima za pranje rublja i suđa, čime je zadala glavobolju međunarodnim igračima kao što su “Procter & Gamble” i “Henkel”, piše BiznisInfo.

Američka kompanija Coca – Cola iskazala je gubitak u četvrtom kvartalu 2017. zbog rasta iznosa porezne obaveze na 3,6 milijardi dolara, što je posljedica nedavno usvojenih izmjena poreznog zakona u SAD.

Federalni zavod za zapošljavanje (FZZZ) 27. veljače objaviti će Javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja u ovoj godini, a dan poslije Javni poziv za učešće u Programu sufinanciranja start up zapošljavanja.

Stajalište austrijskih tvrtki koje posluju u BiH je uglavnom negativno, ali poboljšanja se očekuju u ovoj godini, pokazalo je godišnje anketiranje poslovnih subjekata iz Austrije u Bosni i Hercegovini koju je izvršio Ured Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade i tako se informirao o prednostima i preprekama za ulaganje.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je na otvaranju Ekonomskog foruma BiH 2018 da o regiji zapadnog Balkana ne smijemo više razmišljati kao o pojedinačnim zemljama već kao o jedinstvenom ekonomskom prostoru koji velikim investitorima može ponuditi jako dobre uvjete, jer smo tako tretirani u svim strategijama EU.

Palestinska delegacija gospodarstvenika koja je posjetila BiH prije tri mjeseca iskazala je interes za otvaranje palestinske banke u BiH u vrijednosti između 20 i 30 milijuna američkih dolara, rekao je ambasador Palestine u BiH Rezeq Namoora prilikom posjeta Agenciji za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA), priopćeno je iz FIPA-e.