Sidebar

22
Pet, Lip

Mate Rimac počeo se baviti električnim automobilima 2009. godine. Krenuo je iz garaže, a danas, manje od deset godina kasnije, njegova kompanija ima preko 400 zaposlenih iz cijelog svijeta, a jedan od investitora mu je Porsche. Rimac je rođen u Livnu, BiH, a živi i radi u Hrvatskoj. Njegova kompanija danas vrijedi oko milijardu kuna (oko 260 milijuna KM).

Svečanim potpisivanjem koncesijskog ugovora u Ljubljani, prodajno-servisni centar Hercegovinapromet je upotpunio ponudu francuskih vozila na području Hercegovine kao jedini diler i ovlašteni prodajno-servisni centar za Peugeot i Citroen vozila na tom području.

"Prijedlog Zakona o porezu na dohodak i Prijedlog Zakona o doprinosima su dva vrlo teška zakona, sveobuhvatno potpuno nova. To su zakoni koji direktno ili indirektno dotiču svakog stanovnika BiH, te postavljaju novi način i osnovice obračuna nove stope", rekla je Jelka Milićević, ministrica financija BiH tokom današnje press konferencije održane u prostorijama Federalnog ministarstva financija u Sarajevu.

Rubens Menin, predsjednik i CEO kompanije MRV Engenharia proglašen je EY Svjetskim Poduzetnikom za 2018. godinu na svečanoj ceremoniji održanoj u Monte Carlu. Ovo takmičenje osamnaesti put organizira međunarodna revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst&Young).

Privremeno vijeće Agrokorovih vjerovnika danas prije podne napokon će se izjasniti o konačnom tekstu nagodbe. Odmah po blagoslovu PVV-a on ide na Trgovački sud, a do kraja mjeseca očekuje se ročište za glasovanje.