Sidebar

23
Pon, Srp

Pada cijena Konjuhu i Aidi, kupaca još nema

Vijesti
Typography

Tvrtke Konjuh i Aida, koja se nalaze u stečaju u novom su krugu prodaje, a cijena im nastavlja padati.

U trećem krugu prodaje ukupna cijena tvornice namještaja "Konjuh" pala je na 52 milijuna maraka. Proizvodni dio će biti prodan kao zasebna cjelina, kako bi ponovo mogla biti pokrenuta proizvodnja.

"Dolazili su kupci iz Mađarske i iz BiH koji se bave namještajem. Ono što je pozitivno za te potencijalne kupce - premijer je rekao da Vlada može jamčiti kupcu koji uđe u Konjuh i nastavi proizvodnju opskbu sirovinama, što je ključno u ovom trenutku", ističe Hajrudin Kunalić, stečajni upravnik "Konjuha", izvijestila je FTV.

Godinu i pol nakon pokretanja stečaja, u "Konjuhu" je zaposleno samo 30 radnika koji zarađuju minimalne plate.
Porezna uprava se, kao razlučni povjerenik, upisala na 60-ak dunuma zemlje koja ne obuhvaća proizvodne hale. Očekuje se da će prodajom tog zemljišta radnicima biti uvezan radni staž.

Kupca do sada nije bilo ni za Tvornicu obuće "Aida" Tuzla. Ukupna vrijednost tuzlanskog pogona, nakon šest bezuspješnih pokušaja prodaje pala je sa sedam milijuna maraka, koju su utvrdili sudski vještaci, na tri milijuna i 850 tisuća maraka.

"Svaki put smanjujemo cijenu po desetak posto u odnosu na procijenjenu vrijednost koju su radili sudski vještaci, i na taj način prodajemo", navodi Mehmed Krajinović, stečajni upravnik u "Aidi".

Poslovator/Indikator