Sidebar

22
Pet, Lip

Sarajevo Business forum prilika za mlade ljude

Vijesti
Typography

Sarajevo Business Forum (SBF), vodeća investicijska konferencija u jugoistočnoj Europi, 25. travnja dodijelit će prestižna priznanja “Sarajevo Business Bridge Awards” kompanijama i pojedincima, koji su svojim radom, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprinijeli razvoju poduzetništva i investicijske klime u regiji.

Među prošlogodišnjim dobitnicima, u kategoriji Social Impact Award (Nagrada za društveni utjecaj), je Fondacija Hastor, koja od osnivanja 2006. godine djeluje na podsticanju pozitivnih promjena u bh. društvu pružanjem podrške mladim ljudima u procesu sticanja znanja i obrazovanja, kako bi, kao budući lideri mogli biti nosioci napretka.

Trenutno osigura stipendije za ukupno 1860 stipendista, a neki od njih punih 12 godina uživaju taj status, što znači da su uz pomoć Fondacije od osnovne škole stigli do magistarskih, pa čak i doktorskih studija.

“Uvijek je pozitivno kada neko prepozna trud, zalaganje, kao i strast koja se ulaže u ono što istinski vjerujete. Nagrada za društveni utjecaj (Social Impact Award), koju smo dobili na prošlogodišnjem Sarajevo Business Forumu, utoliko je značajnija, jer dolazi upravo od onih koji kroz svoj rad pokušavaju da rade slične stvari i koji su prepoznali koliko energije treba uložiti za svakog našeg stipendistu”, kaže direktor Fondacije Hastor, Seid Fijuljanin i dodaje “Naša podrška nije karakterstična samo po novcu koji izdvajamo, već i po svekolikoj podršci prema svim našim stipendistima, kako bi uz nas poboljšali i svoj uspjeh u školi ili fakultetu te postali uspješne individue, uvijek spremne da i same pomogu drugima.“

Kao neodvojivi dio ASA Prevent grupacije, Fondacija Hastor, SBF prati još njegovog prvog izdanja, a učešće su planirali su i na ovogodišnjoj konferenciji. Kao neprofitna organizacija usmjerena na pomoć drugima, motive sudjelovanja na vodećoj poslovno-investicijskoj konferenciji jugoistočne Evrope, prepoznaje u direktnoj prilici kreiranja novih kontakata kao i širenja vrijednosti koje zastupa Fondacija Hastor.

Ove godine organizator, BBI banka u saradnji sa sa Islamskom razvojnom bankom (IDB), najavljuje rekordan broj učesnika. Na konferenciji bit će predstavljeni projekti i biznis prilike u području IT-a, digitalne ekonomije, turizma, edukacije sporta, kulture, poljoprivrede, energije, finansija, infrastrukture, građevine, uslužnih djelatnosti i drugih industrija.

business-magazine